Los Mañas

Descripció: 

SINOPSI

    Los Mañas han arribat al teu barri. Vénen equipats amb tot el necessari per reparar el que faci falta. Tota una vida dedicada al manteniment d'infraestructures i l'arranjament d'incidències, els ha convertit en uns veritables "manetes", uns professionals, un duo infal·lible enfortit amb els anys d'un ofici que esgrimeixen amb orgull. MacGyver al seu costat és tot un aficionat.

    No obstant això, no et deixis portar per la primera impressió; potser el seu art no només resideixi en reparar coses. Darrere d'aquests davantals, d'aquestes caixes d'eines, del vell radiocasset, de l'escala que transporten o de les seves botes de treball, s'amaguen moltes sorpreses.

    Los Mañas ofereixen un humor absurd ple d'entrebancs, moments de màgia, ocurrents coreografies, i escenes carregades de tendresa creades per al goig del públic. Surt al carrer i ves a buscar-los. Podràs trobar-los en qualsevol lloc fent de les seves.

 

 

BASES DE L'ESPECTACLE

L'espectacle de Los Mañas es construeix sota una premissa clara i concreta: crear uns personatges que des de l'humor es relacionin amb tot tipus de públic, directament i indirectament. Partint des d'aquí, vam començar a reflexionar de quina manera volem apropar-nos a la comicitat i en quines circumstàncies.

Observem el món de les persones de manteniment, dels tècnics de reparació, dels "manetes" de tota la vida, i vam descobrir les possibilitats artístiques que ens ofereixen: multitud d'objectes i estris per explorar, la possibilitat de presentar-los en qualsevol carrer o plaça, en llocs tancats, en teatres o en espais no convencionals, ja que són personatges que pertanyen a molts llocs diferents.

Vam decidir també treballar en parella, prenent com a referent clàssics de l'humor com Laurel and Hardy (El gordo y el flaco), on l'un sense l'altre no acaba d'estar complet.

El pallasso és el llenguatge del que nodrim tot l'espectacle i vam decidir augmentar la màscara i passar de la tradicional nas vermell a la màscara expressiva, que ocupa tot el cap de l'artista; treballem des de l'absència de la paraula i la subtilesa del llenguatge corporal.

Tot ens porta a un humor absurd ple d'entrebancs i malapteses, combinats amb altres moments tendres, a través dels quals se'ns presenten aquests dos inoblidables Mañas.

Companyia: 
Carrer
Formats no convencionals
 • ANY ESTRENA ESPECTACLE

  2018

 • AUTOR

  Lucas Escobedo

 • DIRECCIÓ

  Lucas Escobedo

 • NÚMERO INTÈRPRETS

  2

 • DISCIPLINES

  Il·lusionisme, Pallasso, Altres especialitats, Altres gèneres, Mim, Teatre,

 • TIPUS DE PÚBLIC

  Tots els Públics

 • ESTAT

  En exhibició

 • FORMAT

  Espectacle

 • IDIOMA

  sense text

 • FITXA ARTÍSTICA

   

  FITXA ARTÍSTICA

  Direcció i Idea Original: Lucas Escobedo.

  Ajudant de direcció: Raquel Molano.

  Creació: Lucas Escobedo.

  Intèrprets Lucas Escobedo, Isabel Bisshopp, Esther D'Andrea i Vera González.

  Construcció de màscares: Iria Roibás Esteve.

  Disseny de vestuari: Palomia Bravo.

  Assessor de Màgia: Pepe Torres i Mag Nelo.

  Vídeo i Fotografia: Iván Serrano.

  Agraïments: Elena Donzel, Ana Aguilar, Jon Sádaba i Andrea Pérez.

  Producció: Companyia Lucas Escobedo.

  Distribució Nacional: Amadeo Vañó - Cambra Blanca.

  Distribució Internacional: Companyia Lucas Escobedo.

 • DURADA

  30 min / 2 vegades al dia

 • TIPUS D'ESPAI

  Carrer, Formats no convencionals,