Cia. Lucas Escobedo

La Companyia Lucas Escobedo neix l'any 2011, després de l'estrena de la seva primera creació en solitari, Boiiiing. El seu principal impulsor és Lucas, artista alacantí multidisciplinari que beu tant del món circense i dels malabars, com del teatre, especialment el teatre de màscares, titelles i objectes.

Lucas Escobedo comença la seva formació artística de la mà d'Andrés Hernández i Mar Navarro, deixebla directa de Jacques Lecoq. Amplia la seva formació amb diferents mestres (Román i Cia, Moshe Kohen, Patricia Kraus, Jesús Jara, Vasily Protsenko, Christian Atanasiu, Sean Gandini, Kati Ylä- Hokkala, Maksim Komaro, Luca Ronga, Paco Macià) i prossegueix el seu aprenentatge a l'Institut del Teatre de Barcelona, ​​cursant el recorregut d'Interpretació Teatre Visual.

Els seus inicis professionals el porten a treballar amb diferents companyies com Tragaleguas Teatro, Circo de los Horrores, Teatro Circo Price, Román y Cía., La Société de la Mouffette, Cia. La Debacle, NueveunoCirco. També participa en diferents projectes audiovisuals com El Conciertazo de TVE, Babaclub de Canal 9, Io Don Giovani de Carlos Saura, Seven Pets per a Disney Chanel, El Secreto de Puente Viejo de Boomerang TV.

Després d'aquesta experiència professional, l'any 2013, decideix començar una nova etapa amb la creació d'un nou espectacle d'autoria pròpia, Habitació 801, espectacle nominat a Millor espectacle de Circ als Premis de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana 2018, amb el qual ha treballat tant a nivell internacional com a nivell nacional en alguns dels principals teatres i festivals.

Es desenvolupa també el seu interès per la direcció, on treballa amb diferents companyies professionals com Cía. Aérea, La Finestra Nou Circ, Cia Acrobàcia Mínima o La trócola Circ entre d'altres. Amb aquesta última companyia, amb el seu últim espectacle Emportats, reben Premi a Millor Espectacle de les Nits de Feten 2018, Premi a Millor Espectacle de Circ dels Premis de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana 2018 i són Candidats als Premis MAX de les Arts Escèniques 2018 com a Millor Espectacle Revelació.

En la seva etapa actual, el 2018 rep l'encàrrec de dirigir la nova producció del Teatre Escalante de València: YOLO. Aquest espectacle, estrenat al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts de València a la fi de 2018, rep els Premis FETEN 2019 a Millor Espectacle de Gran Format i Premi a Millor Espai Sonor.

Així mateix, és seleccionat com Espectacle Recomanat en el catàleg de la Xarxa de Teatres d'Espanya. Actualment YOLO té previsió de gira 2019-2020 amb destinacions com el Festival Cultura Nova a Holanda, el Teatro Circo Price de Madrid i el Teatre Principal de València i Alacant entre d'altres.

Finalment Lucas rep l'encàrrec de dirigir la gala de premis d'Arts Escèniques de València a l'octubre de 2019 per part de l'Institut Valencià de Cultura.

 • DISCIPLINES

  Acrobàcia aèria, Cèrcol aeri, Trapezi fix, Altres acrobàcies aèries, Roda cyr, Acrobàcia a terra, Cascadors, Contorsionisme, Il·lusionisme, Manipulador, Equilibrisme, Verticalisme, Malabarisme, Anelles, Boles, Maces, Pallasso, Altres especialitats, Mim, Teatre,

 • Espectacles en exhibició

  > “Boiiiing”
  > “Los Mañas”
  > “YOLO”
  > “Habitació 801”
 • Espectacles en creació

 • Direcció artística

  Lucas Escobedo

 • Altres activitats professionals

  Esdeveniments

 • Integrants

  Lucas Escobedo López

  Raquel Molano Aylagas