B U B B L E Un enfrentamiento entre actores de circo especializados en la acrobacia.    La lucha del hombre hasta el cansancio exhaustivo que al llegar a su límite, encuentra su más profunda ternura. 
  B U B B L E Un enfrentamiento entre actores de circo especializados en la acrobacia.    La lucha del hombre hasta el cansancio exhaustivo que al llegar a su límite, encuentra su más profunda ternura. 
La fàbrica de somnis, va estar creada per donar una alternativa a tota aquella gent que no se sent còmode a dintre d’un gimnàs “convencional”, sigui pel motiu que sigui, que no té ganes d’apuntar-se a una disciplina esportiva i que vol tenir total llibertat per fer l’activitat física que li agrada, sense estar condicionat ni pel clima ni per motius econòmics. Les activitats embrionàries que s’ofereixen a la fàbrica de somnis son el circ i l’escalada.
Afegir resum que apareixerà al llistat general
La companyia neix en el 2010 dóna una idea de Pasquale Marino, cada projecte artístic és fruit de la col·laboració entre diferents artistes interessats a desenvolupar el llenguatge i la poètica del clown contemporani per a tots els públics.
Dues persones sense orígen determinat trepitgen l'escena. Una segona pell els hi cobreix la cara. Viuen enmiralltats pel romanticisme grotesc. S'acaba l'època victoriana i esdevè damunt l'escenari la realitat més absurda d'aquesta parella; l'eterna aventura de conviure amb el altre. Un exagerat ritual serà el disparador on la física i la comicitat s'enllaçaran per donar pas a la gloriosa "estupidesa humana" això sí, en clau poètica.                                                                                                                        
Elena Zanzu és una artista i investigadora, diplomada per l'Escola Nacional de Circ de Montreal (Canadà) i màster en Filosofia per la Universitat de Bologna, amb una tesi experimental sobre circ. Recentment ha fundat la Cia Elena Zanzu i està en creació de l'espectacle Manipulaciones. Els seus interessos de recerca pràctics i teòrics giren al voltant del gènere i altres eixos de vulnerabilitat.
El Cruce  és una companyia de circ contemporani i teatre fisc formada de Nicoletta Battaglia (IT) i Rubén Río (ES) La companyia explora les fronteres de l'expressió física i gestual a través d'una visió personal que fusiona el circ contemporani amb el teatre físic i la música en directe. El Cruce indaga sobre el significat de les imatges i les accions, desenvolupant una poètica única, simbòlica i suggerent, juga subtilment amb la tensió de la fragilitat i el misteri, el suspens i la sorpresa intrínseca en les pors, els desitjos ia les relacions humanes .
Companyia de dansa contemporània creada l’any 1987. Des de la seva fundació, Nats Nus explora en les seves creacions la interacció de la dansa amb altres llenguatges escènics (objectes, màgia, text, vídeo…) i ho fa amb la voluntat de compartir amb el públic la seva particular visió de l’home enfrontat a la realitat. 
Íngrid Teixidó i Pere Pàmpols van fundar Festuc Teatre a Lleida el 17 de febrer de l’any 2003 a partir de les seves inquietuds artístiques i amb l’afany de poder fer de la seva passió una forma de vida, i que alhora servís de plataforma d’expressió on poder mostrar les seves creacions. El seu propòsit ha estat sempre presentar espectacles que arribin emocionalment a l’espectador, tingui l’edat que tingui. Aquest fet els ha conduït que els seus espectacles aportin un lligam molt fort entre la música, la narració i la interpretació per tal d’afavorir aquest enllaç. Durant tots aquests anys la companyia ha anat creixent juntament amb tots aquells que empenyen dia a dia i fan que aquest somni continuï essent possible.
La companyia d'espectacles La Tal inicia el seu treball professional l'any 1986. La seva concepció del teatre, la percepció escenogràfica i la tècnica interpretativa han anat evolucionant des de la figura clàssica del pallasso fins a la creació d'un univers particular i propi. Les històries i situacions que proposa la companyia posicionen decididament els seus espectacles cap a un teatre d'humor actual. Els personatges i les imatges emmarquen les seves propostes en l'àmbit del teatre contemporani. En aquest anys la companyia La Tal ha interpretat els seus espectacles en nombroses ciutats i festivals de tot Europa, i ha portat les seves propostes artístiques a Austràlia, Singapur, Israel, Brasil... Els seus espectacles són de carrer i alguns també tenen versió de sala.
L'any 2015 Guillem Albà celebra vuit anys de companyia en un dels moments més dolços de la seva carrera. Als èxits dels quatre primers treballs, Sketchofrenia (2008), Flirt (2010), Trau (2012) i Marabunta - Guillem Albà & The All in Orchestra (2014), se sumen dos grans èxits més: Miralls & Miratges (2014) -la premiada gira per teatres i auditoris de l'Estat del concert teatralitzat de Love of Lesbian, creat i dirigit per Guillem Albà (Premi Arc 2014) - Rhum (2014) -Millor Espectacle de Pallassos 2014 (Premis de Circ de Catalunya Zirkolika), l'homenatge que mereixia el gran pallasso Monti, desaparegut el 2013.
La companyia Lucas Locus neix al 2011, després de l’estrena de la seva primera creació en solitari, Boiiiing. El seu principal promotor és Lucas Escobedo, un artista alacantí, enfocat en el món dels malabars, la interpretació, el teatre de màscares, els titelles i els objectes. Lucas Escobedo, va començar la seva educació artística amb Andrés Hernández i Mar Navarro (deixebla directa de Jacques Lecoq). Continua el seu aprenentatge a l’Institut del Teatre de Barcelona, cursant el recorregut d’Interpretació i Teatre Visual. D’aquí va passar a formar-se amb diferents mestres (Román i Cia, Moshe Kohen, Patricia Kraus, Jesús Jara, Vasily Protsenko, Christian Atanasiu, Sean Gandini, Kati, Ylä-Hokkala, Maksin Komaro, Lucas Ronga, Francisco Macià). La seva experiència professional l’ha dut a treballar amb diferents companyies com Tragaleguas Teatre, El Circ dels Horrors, Teatre Circ Price, Román i Cia, La  Société de la Mouffette, La Debacle Circ. A més, ha participat en diferents projectes audiovisuals com El Conciertazo de TVE, Babaclub de Canal 9, Io Don Giovani, Seven Pets del Disney Chanel. Amb aquesta experiència acumulada, al 2011 decideix començar una nova etapa amb la creació de la seva companyia: Lucas Locus. Des d’aquest moment ha estat present en diferents places, teatres i festivals: Mostra de Mim de Sueca, Nigrán Circus Festival a Galícia, Sarnico Festival (Itàlia), Mojoca Festival (Itàlia), Festival de circ i arts escèniques de l’Equador, Mostra de Teatro de Santo André (Portugal). En l’actualitat, combina els seus projectes des de Lucas Locus, amb altres treballs com: director de la companyia La Trócola Circ, actor en Ovidia amb La Société de la Mouffette, director de las Bellotas amb la Cia. Aérea de teatro, redactor de la revista Zirkòlika i membre del jurat dels premis Zirkòlika en l’any 2012 i 2013. 
El colectivo Fam.Lizajous se formó el 2012 entre Hamburgo y Barcelona, cuando se reúnen artistas de circo y música con la inquietud de profundizar en la interacción del sonido y el movimiento, cuestionando la vibración e influencia de cada uno, y teniendo una mirada critica de la sociedad. 
Aquests dos pallassos de Barcelona porten des del 2000 desenvolupant, aprenent, gaudint i compartint el seu món clownesc.
Artista de circ, investigadora de la forma i el moviment.Ha participat en diferents projectes artístics i companyies actuant en festivals d'Espanya, França, Polònia, Argentina i Mèxic. Actualment treballa a la cia. Maria Villate realitzant produccions pròpies, com "Mutacions d'una antiga secretària" (Festival Escena Poblenou 2013) o "Into the shadows" (premi jurat GOP càsting show Hannover 2014). El 2014 al costat d'altres artistes va fundar la companyia Tierra i creen el seu espectacle "FIRA".
Cirquet Confetti fa més de 28 anys que provoca somriures a través de cercaviles, tallers de circ, espectacles familiars, espectacles itinerants i espectacles de carrer. Emmarcat dins les tendències del nou circ, ha createspectacles per a tots els públics, còmics i poètics, amb una acurada estètica. Un circ ple d’emocions, sovint explicades a través del llenguatge clown i amb música en directa.
Mari Paz Arango és una artista de circ especialitzada en trapezi balanç i com a segona disciplina mans a mans i acrobàcia en grup (banquina). S´ha format principalment a l'escola de Circ Rogelio Rivel (Barcelona), Escola Nacional de Moscou (Rússia) i amb Yuri Sakalov (Brussel·les), dues vegades becada pel CONCA (Catalunya). Ha participat en solitari i amb altres companyies a festivals com: Fira Trapezi (Reus), FAC (Valladolid), Festival Grec (Barcelona), Festival Internacional de Circo (Rio de Janeiro), entre d'altres. Actualment forma part de la companyia de circ Organización Efímera y Colectivo Tierra amb el que han estat el passat 19è Circ d'Hivern del Ateneu Popular de Nou Barris amb l'espectacle FIRA dirigit per Jordi Aspa.
Ateneu Popular 9 Barris L'Ateneu Popular 9 Barris porta a terme cada any el projecte Circ d’Hivern que va sorgir l’any 1996 amb la intenció de fomentar la creació de companyies estables professionals relacionades amb el circ i d’oferir propostes inèdites i de qualitat adreçades a tot tipus de públic a través d’una convocatòria pública. Des de llavors l'Ateneu produeix i acompanya el Circ d’Hivern: una proposta de circ inèdit, de qualitat i per tots els públics. Durant el 2014 han col·laborat amb el col·lectiu Tierra per portar a terme el 19è Circ d'Hivern Col·lectiu Tierra Després d’anys d’experiència en l’ofici del circ en diversos projectes, els integrants de Tierra es decideixen a crear el col•lectiu a l’estiu del 2013. Col•lectiu Tierra està compost per 5 acròbates i 2 músics integrant disciplines circenses com la perxa xinesa, trapezi ballant, verticals, dansa, ombres, acrobàcies mans a mans i banquines. La música en rigorós directe creada exclusivament per l’espectacle, interpretada amb instruments com el trombó de vares, l’acordió, teclat, veu i altres aparells sonors. El col•lectiu Tierra viu a Barcelona encara que dos dels seus integrants són residents francesos.
La Cirkocleta és una carpa de circ propulsada pel motor de l'humor. Aquesta petita carpa la condueix un pallasso que, amb o sense paraules, busca artistes del riure per la pista d'aquest circ. Interactuant amb el públic i gaudint de la seva col·lavoració anirem descobrint els diferents personatges; mags, malabaristes, equilibristes… amb els quals compartirem una energia natural molt important, el riure.  

Pàgines