El Cruce

El Cruce  és una companyia de circ contemporani i teatre fisc formada de Nicoletta Battaglia (IT) i Rubén Riu (ES)
La companyia explora les fronteres de l'expressió física i gestual a través d'una visió personal que fusiona el circ contemporani amb el teatre físic i la música en directe.
El Cruce indaga sobre el significat de les imatges i les accions, desenvolupant una poètica única, simbòlica i suggerent, juga subtilment amb la tensió de la fragilitat i el misteri, el suspens i la sorpresa intrínseca en les pors, els desitjos ia les relacions humanes .

Nicoletta i Rubén es coneixen a Santander, Cantàbria, al 2009, on descobreixen un interès comú per la recerca i creació en el marc dels nous llenguatges escènics, prenent com a eixos principals el circ contemporani i el teatre físic.
Junts formen part de l'associació d'arts escèniques i socials "La Hojal Roja", on Rubén realitza les funcions de director artístic i amb la que presenten diferents produccions de circ contemporani i teatre físic entre 2009 i 2012.

A partir del 2012 Rubén es trasllada a Barcelona i tots dos realitzen projectes per separat col·laborant amb diferents companyies.
Al 2014 s'uneixen de nou i formen EL CRUCE, creant l'espectacle de circ contemporani "Errantes". Fins al moment, l'espectacle ha comptat amb la col·laboració de la La Nave del Duende, la Central del Circ i el Cafè de les Arts Teatre.

A partir de març del 2016 El Cruce presenta la seva segona creació amb l'espectacle de circ-teatre "Punt i Coma"

 • Direcció artística

  Rubén Río

 • Altres activitats professionals

  Formació

 • Integrants

  Rubén Río

  Nicoletta Battaglia