El circ català

 

 

Jo no sé si existeix un circ català, el que sí sé és que hi ha bons artistes de circ a Catalunya. Artistes que saben transmetre amb el seu art un compromís amb la vida i amb la societat, que tenen una meravellosa capacitat d’il·luminar-nos amb les seves creacions, de fer-nos viatjar en el temps  fent-nos tornar a sentir la il·lusió de la infància i al mateix temps de viure-la amb el nostre coneixement d’adults.

Sé que són gent que no s’encongeix davant la precarietat ni la falta de condicions de treball i gent que sap fer pinya, que posa el seu cos en mans de l’altre amb confiança i un somriure. Per això la gent de circ em feu enveja. Perquè sabeu fer emocionar i cada vegada més sabeu també expressar emocions i idees complexes a través del circ. I perquè el circ és un art esponja que pot parlar amb totes les arts a la vegada perquè sap fer (entre d’altres) malabars i acrobàcia i corda i trapezi. I perquè l'única mirada lúcida en el món d’avui és la del clown i jo, en el fons en voldria ser i encara no he trobat el pallasso que porto a dins.

Seguiré buscant-me per La Central del Circ, per Nou Barris, per La Bisbal, per Cornellà,  pel Montseny, per Reus, per Sabadell, també pel Mercat de les Flors, on sigui.

Salut i circ.

Cesc Casadesús, director del Mercat de les Flors (Barcelona)